Снимка: архив Reuters
fallback

Самоделно взривно устройство, оставено върху пейка, избухна снощи в центъра на турския град Анталия, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от ТАСС.

Леко ранени са двама души, участващи в провеждащия се там митинг в подкрепа на правителството. Те са настанени в болница. Местопроизшествието се намира на 150 м от Площада на републиката.

След потушения опит за преврат на 15 юли из цяла Турция се провеждат митинги в подкрепа на президента Тайип Реджеп Ердоган и правителството под лозунга" "На стража на демокрацията".

Очаква се кулминация на тези акции да стане масовият митинг, насрочен за 7 август в Истанбул, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Кюрдите искат да се освободят. и това тяхно желание с годините се усилва. Това е, което е най-важно, а не колко гмногобройна и обучена е турската армия. Натам върви историята. Много европейски държави са се разпаднали на отделните си нации, а сега видяха, че да враждуват е безсмислено и създадоха ЕС. Създадоха и обща валута. Това се случи и с бивша Югославия и с Македония и България. И вече никой европейски народ не желае да обявява война за територии.

26

Глупчо

преди 7 години

Кого лъжат турците с митингите страж за демокрацията? Ердоган им надяна шамиите, върна светска Турция към исляма, в затвора всички мислещи и сега бранят демокрациятаУтре и бурките ще сложат и в къщи

25

Анонимен

преди 7 години

КЮРДИТЕ СА 20 МИЛИОНА - 25 % от населението на турция. Освен това има големи територпии населени с кюрди в Сирия, Ирак, Иран. Това ще бъде една доста голяма държава с монолитно население. Докато няма независимост ще има терористични актове. Дори армията да е 10 милиона, пак не може да се справи с терористите.

fallback