Обществената подкрепа в Германия за политиката на канцлера Ангела Меркел е спаднала с 12 процента през август, сочи допитване, осъществено след кървавите нападения, които разтърсиха страната, и цитирано от ДПА.

Още по темата

Това е най-ниското равнище на подкрепа за канцлера от шест месеца насам - 47%. За сравнение през юли рейтингът на Ангела Меркел е бил 59%, според месечното допитване за нагласите "Дойчландтренд", поръчано от обществената телевизия ARD.

Поредицата шокиращи атаки, извършени в рамките само на седмица миналия месец, породиха въпроси за политиката на Меркел на отворени врати към бежанците. Три от четирите нападения бяха дело на кандидати за убежище, а за две пое отговорност екстремистката групировка "Ислямска държава".

Канцлерката твърдо защити политиката си по време на годишна пресконференция миналата седмица, настоявайки, че е било правилно миналото лято страната да приеме стотици хиляди мигранти и бежанци.

Рейтингът на Меркел се понижи в началото на годината заради опасения, че след кандидатите за убежище има престъпници, но общественото одобрение нарасна отново след референдума във Великобритания за членството в ЕС през юни и след опита за преврат в Турция миналия месец, припомня ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase