Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски военни кораби и подводница бяха забелязани близо до границата на Латвия, обявиха днес Националните въоръжени сили на страната, предаде ТАСС.

"В латвийската изключителна икономическа зона на 25 морски мили от териториалните води националните въоръжени сили идентифицираха подводница клас "Кило" на руските въоръжени сили", се посочва в съобщението.

До границата на републиката са били забелязани също руския хидрогеографски кораб "ГС-270" клас "Финк" и корабът за техническа поддръжка на подводници "СС-750" клас "Кащан".

По данни на латвийското министерство на отбраната руски военни самолети и кораби са се приближавали до границите на републиката над 270 пъти през 2015 г. и над 250 пъти през 2014 година.

Посланикът на Русия в Латвия Александър Вешняков нееднократно е заявявал, че всички полети на руски военни самолети и движения на кораби се извършват в съответствие с международноправните норми, отбелязва ТАСС.

/БТА/
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 години

До Ивелина на тебе нещо главата ти дрънка поради липса на мозък

32

Анонимен

преди 7 години

провокатори

31

Ивелина

преди 7 години

До Станой от АхелойУчил си география, ама историята си прескочил! По времето на Съветския съюз, когато всички нации се придвижваха без проблем и смесени бракове, и работа и др. , Хрушчов подарил на Украйна Кримския полуостров. Тогава това не е имало никакво значение на кого се води полуострова.

fallback