Снимка: БТА
fallback

Председателката на Националния комитет на Демократическата партия в САЩ Деби Уосърман Шулц публикува изявление, в което обяви намерението си да се оттегли от поста след националния партиен конгрес във Филаделфия, предаде ТАСС.

Уосърман Шулц направи изявлението си, след като сайтът "Уикилийкс" публикува в петък вечерта над 19 000 имейла, чието съдържание навежда на мисълта, че националният комитет е покровителствал Хилари Клинтън за сметка на сенатора от Върмонт Бърни Сандърс в първичните избори на партията за кандидат-президент на САЩ, отбеляза Асошиейтед прес.

Уосърман Шулц каза, че планира да открие и закрие конгреса (25-28 юли), след което да говори пред делегатите и официално да се оттегли от поста си.

В изявлението си тя не споменава полемиката с изтеклите имейли.

Оттеглянето на Уосърман Шулц показва желанието на партийните лидери да избегнат конфронтация с верните поддръжници на Сандърс по време на конгреса.

Председателката бе гръмоотвод за критики през цялата кампания на Демократическата партия, по време на която Сандърс постоянно обвиняваше националния комитет в пристрастност към Клинтън.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

kva gotina kaka!

4

Анонимен

преди 7 години

Там поне хвърлят оставки.Тук не само имейли, аудио записи се разпространиха, но не само че нямаше оставки, ами се похарчиха стотици хиляди за "удостоверяване на достоверността". То не беха експертизи, то не беха хонорари на медиите...И всичко си е по старому.

3

Коки

преди 7 години

демократи, социалисти, комунисти, *** .... поредния еврейски театър на наш гръб - важното са пачките в банките и на целия свят да му е от зле - по-зле -

fallback