Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп заяви, че ако влезе в Белия дом, французите, чиято страна според него е напълно разядена от тероризма, ще са подложени на по-строги проверки преди да бъдат допуснати в САЩ, предаде Франс прес.

Милиардерът отговаряше на въпрос в интервю по NBC за евентуално разширяване на предложението му за ограничаване на достъпа в САЩ за граждани на страни, "застрашени от тероризма".

"В близките седмици ще оповестя списък на тези страни. Имаме проблеми с Германия и с Франция", две страни, където този месец бяха извършени нападения, за които пое отговорност "Ислямска държава", каза Тръмп.

При коментар на интервюиращия журналист, който спомена страни като Франция, "изложени на опасност от тероризма", бизнесменът каза: "Точно така си е."

"И знаете ли защо? Те са си виновни, защото позволиха на някои хора да дойдат на тяхна територия", добави той.
Тръмп редовно призовава гражданите от рискови страни да бъдат подлагани на по-щателни проверки. Той бе остро критикуван, включително от свои съпартийци, за предложението си да се забрани на мюсюлманите от цял свят да идват в САЩ. "Помнете едно. Конституцията ни е прекрасна. Тя обаче не ни дава правото да се самоубиваме, нали така?", каза Тръмп.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

Дай,БОЖЕ,ТОЙ да стане президент на САЩ,та американците да си станат пак американци ,германците- германци,французите- французи руснаците- руснаци и българите - българи,а всичката "отговорна пар-тийна п-а-п-лач в САЩ,ЕС ,Русия и БГ- по разпределение и на "отговорно съхранение"- съответно в Гуантанамо,Сибир и Белене!Те си знаят защо!

30

БЪЛГАРКАТА

преди 7 години

ДО 21. ЯВНО СИ В ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ. 11.09. 2001 Г Е АМЕРИКАНСКИ СЦЕНАРИЙ. ТЯХНО ДЕЛО ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ПРЕД СВЕТА НАХЛУВАНЕТО СИ В АРАБСКИЯ СВЯТ. ПЕТРОЛА, ПЕТРОЛА Е ПРИЧИНАТА. ЗАТОВА СИ И СЪТВОРИХА ТОЗИ СЦЕНАРИЙ И ЖЕРТВАХА ДОСТА ХОРА В ИМЕТО НА КАУЗАТА СИ.

29

Анонимен

преди 7 години

Бай Доналд е наш човек. Ако изберат бабата ще стане страшно. Ще иска да разполага тука армии, батальони и току виж някой от Изток започнал да ни обстрелва с ядрени ракети. Тръмп се концентрира върху САЩ и мексиканците, дъртата се концентрира върху геополитиката и останалия свят. Кой според вас е гарант на мира?!?

fallback