Снимка: Ройтерс
fallback

Полицията призова населението да избягва търговския център в Мюнхен, защото тримата стрелци, открили огън в него, са въоръжени с "дълги пушки" и откриват огън произволно.

Във видео, разпространено в Twitter, се вижда как хора от високите етажи на мола разговарят с единия от стрелците. Стрелецът крещи "германец съм".

Вече се съобщава за 11 жертви.

Oще по темата
Към баварската столица Мюнхен с хеликоптери са изпратени екипи на специалното полицейско подразделение GSG9, предава радио Bayerische Rundfunk. Антитерористичното звено беше създадено преди броени месеци за изпълнението на специални мисии.

Задействана е мащабна операция.

Пожарните и спасителни служби в Мюнхен са включени с голям контингент. "Всичко, което е на разположение, е задействано", увери представител на властите.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Х

преди 7 години

За какво ѝ е на България да напуска ЕС? За да фалира е по-лошо от Англия ли? България ако ще да излиза от НАТО, ще стане по-добре. Но от ЕС няма да излиза. ЕС още може да се оправи, въпреки че, много добре знаем кои дътжави, се опитват да го разрушат, ако си направи една обща армия. Ако се съедини. Без англетата това ще стане по-лесно. А за ,,германеца'' едва ли е германец. Пък и защо да не е? По род не е, но по паспорт е. Меркел като дава немски паспорти на тия... Държавата ѝ пати.

63

Оля

преди 7 години

Немец, ама само по паспорт!

62

Х

преди 7 години

За какво и на България да напуска ЕС? За да фалира е по-лошо от Англия ли? България ако ще да излиза от НАТО, ще стане по-добре. Но от ЕС няма да излиза. ЕС още може да се оправи, въпреки че, много добре знаем кои дътжави, се опитват да го разрушат, ако си направи една обща армия. Ако се съедини. Без англетата това ще стане по-лесно. А за ,,германеца'' едва ли е германец. Пък и защо да не е? По род не е, но по паспорт е. Меркел като дава немски паспорти на тия... Ѝ пати държавата.

fallback