Снимка: Ройтерс
fallback

Германската полиция призовава хората да избягват спекулации относно нападението в Мюнхен, предаде ВВС.
Полиция та съобщава, че няма индикации, че това е било "Ислямистка терористична атака".

"Това би направило работата ни значително по-лесна. Благодарим за подкрепата", пише в профила на полицията в социалната режа Facebook.

Oще по темата

По-рано на свидетелско видео, заснело единия от стрелците, се чува разговор, при който нападателят крещи "германец съм". Впоследствие се появиха свидетелски описания в Twitter, според които един от нападателите е имал нацистки символи по облеклото си.

Служител в мола твърди, че единият от стрелците е крещял обидни фрази срещу чужденците, докато е стрелял. 

Междувременно полицията в Мюнхен опровегра информацията за инцидент близо до Карлсплац. Терористичният акт на стрелба в баварския град е само един, катеорични са служителите на реда.  

Чешкият вътрешен министър Милан Хованец бе категоричен, че страната му ще укрепи границата с Германия в случай, че нападателите се опитат да избягат от страната. 

Летището в Мюнхен продължава нормалната си работа. "Ситуацията е обичайна, обектът работи в нормален режим", заявиха от летището. Мюнхенската аерогара обслужва ежедневно 1300 полета и е втората по този показател в Германия.

Германското правителство е свикало кризисно заседание в канцлерството в Берлин във връзка с терористичната атака в Мюнхен, предаде ДПА.

Канцлерът Ангела Меркел още не присъства. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер прекъсва ваканцията си. Полицейски говорител в Мюнхен заяви, че не може да потвърди медийните информации за седем убити, но предупреди, че се издирват трима извършители, които са въоръжени и опасни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

никъф луд

преди 7 години

До Некъф лудНе бе, луд е бил, един по телевизията викаше, че касапинът бил просто "превъртял " човечец... Не виждаш ли, че напоследък всеки терорист е обявяван за психически непълноценен, за странен, но в никакъв случай -не принадлежи към терористични организации. Чистички момчета - високо самоинициативни, "успешни". Пфу, гадост. Щото ние сме ***, нали, картофите ги ядем със земята по тях.

100

Анонимен

преди 7 години

До БолдиАми, защото целта е заблуждаване, промиване на мозъци, гестаповско кодиране - засега, ха-ха, чрез НЗОК. Днес, по БНТ някакъв, с "коч" във фамилното име мило ни убеждаваше, че масовите стрелби са "рутинно" нещо. Ежедневие, да свикваме. Да не се противим!? Хилядолетия човечеството се е борило да постигне истинските човешки ценности, да няма насилствена смърт, да няма терор, а сега - това било "рутина". Пригласяха водещи, странен "културен антрополог", един искаше "следене" на комшиите...

99

Анонимен

преди 7 години

ДА БЕ, ДА, НЕ Е ИСЛЯМСКИ!

fallback