Снимка: Ройтерс

Германската полиция призовава хората да избягват спекулации относно нападението в Мюнхен, предаде ВВС.
Полиция та съобщава, че няма индикации, че това е било "Ислямистка терористична атака".

"Това би направило работата ни значително по-лесна. Благодарим за подкрепата", пише в профила на полицията в социалната режа Facebook.

Още по темата

По-рано на свидетелско видео, заснело единия от стрелците, се чува разговор, при който нападателят крещи "германец съм". Впоследствие се появиха свидетелски описания в Twitter, според които един от нападателите е имал нацистки символи по облеклото си.

Служител в мола твърди, че единият от стрелците е крещял обидни фрази срещу чужденците, докато е стрелял. 

Междувременно полицията в Мюнхен опровегра информацията за инцидент близо до Карлсплац. Терористичният акт на стрелба в баварския град е само един, катеорични са служителите на реда.  

Чешкият вътрешен министър Милан Хованец бе категоричен, че страната му ще укрепи границата с Германия в случай, че нападателите се опитат да избягат от страната. 

Летището в Мюнхен продължава нормалната си работа. "Ситуацията е обичайна, обектът работи в нормален режим", заявиха от летището. Мюнхенската аерогара обслужва ежедневно 1300 полета и е втората по този показател в Германия.

Германското правителство е свикало кризисно заседание в канцлерството в Берлин във връзка с терористичната атака в Мюнхен, предаде ДПА.

Канцлерът Ангела Меркел още не присъства. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер прекъсва ваканцията си. Полицейски говорител в Мюнхен заяви, че не може да потвърди медийните информации за седем убити, но предупреди, че се издирват трима извършители, които са въоръжени и опасни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase