Снимка: архив, Reuters

Руският национален превозвач Аерофлот възобновява редовните полети до Турция от днес, 22 юли, съобщи на сайта си самата компания, цитирана от ТАСС.

"Превозите на руски граждани от пунктове на Руската федерация до пунктове в Турската република се възобновяват от 22 юли . . . Аерофлот започва продажби на билети до Истанбул и Анталия по всички канали", се уточнява в съобщението.

По-рано Росавиация в телеграма, изпратена до авиокомпаниите и туроператорите, обяви, че Русия отменя ограниченията върху редовните въздушни връзки с Русия от 22 юли. На 16 юли, ден след опита за военен преврат в Турция, Росавиация съобщи, че забранява на руски и турски компании да превозват руски граждани до Турция.

Руските туроператори възобновяват изпращането на туристи в Турция от утре, 23 юли, съобщи за ТАСС изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите в Русия Майя Ломидзе.

Компанията Библио глобус започва да изпраща туристи в Турция от 23 юли. Кога другите туроператори ще възобновят дейността си по тази дестинация засега не се уточнява.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase