Снимка: БТА
fallback

Знаме на терористичната групировка "Ислямска държава" е открито в стаята на младия кандидат за убежище от Афганистан, ранил снощи пътници в германски влак, където ги нападна с брадва и нож. Това съобщи днес баварският вътрешен министър Йоахим Херман, предаде Франс прес.

"При обиск на стаята, в която е живеел, е намерено ръчно изработено знаме на "Ислямска държава", каза политикът консерватор пред германската телевизия Цет Де Еф.

Oще по темата

Той припомни и показанията на очевидец, според когото 17-годишният нападател, застрелян впоследствие от полицията, крещял "Аллах акбар" (Бог е велик), докато нападал пътниците.

Все още е рано да се разсъждава за мотивите на нападателя, също така дали е членувал в ислямистка групировка или е бил радикализиран наскоро, добави обаче Херман, цитиран от Ройтерс.

Министърът уточни, че афганистанецът пристигнал в Германия преди две години като непридружен непълнолетен и подал молба за убежище през март. Той живял в приют за непълнолетни бежанци допреди две седмици, когато бил преместен в приемно семейство.

Пострадали са общо 15 души; четирима ранени са туристи - членове на едно семейство от Хонконг, съобщиха по-рано агенциите. Две от жертвите - членове на семейство китайски туристи - са в критично състояние.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Открили знаме на ИД и не били сигурни дали членува в ИД. Все едно полицията да нахлуе в домът ми да открие знамето на любимият ми отбор Манчестър Юнайтед и да кажат, че не са сигурни дали съм фен на Юнайтед.

3

бг

преди 7 години

К'во правят афганистанците в Европа.Меркел и тях ли покани?

2

Пастора

преди 7 години

Бесен съм! До последно се надявах да е от Свидетели на Йехова или от Общество за Кришна съзнание! Но не би. Не е честно, все мюслиманите обират лаврите. Докога така тая най мирна религия ще проповядва мир с брадви, бомби и камиони?!

fallback