fallback

 

Общ преглед



След опита за преврат в Турция бяха арестувани над 750 военни, като тяхната бройка продължава постоянно да расте. Засега жертвите на метежа са над 60.

Истанбул вече е под контрола на проправителствените сили, а военните там се предават.

В Анкара атаките срещу парламента и президентския дворец също утихват.

Световните агенции съобщават, че правителството вече е уволнило петима генерали и 29 полковници.

По улиците на Анкара и Истанбул се виждат танкове и въоръжени войници. Вижте как осъмна Турция!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Едно ми правеше голямо впечатление, всички тези привърженици на онзи терорист ислямист, как един нямаше интелегентна физиономия, как един нямаше да изглежда като интелигентен светски човек, всичките изглеждаха като джихадисти. Турция върви много надолу и гражданите един ден ще съжаляват за това!

11

Shark

преди 7 години

Турция се прощава с икономическия възход и светската държава. Турция се връща в 13 век, където между другото се намират големи райони от Анадола, както и целия мюсулмански свят. Имаше шанс да бъдат светска държава, ама народа им е проЗЗ, трябваше да подкрепят военните и преврата да успее. Ердоган ще ги съсипе окончателно сега

10

Последиците от това

преди 7 години

Тук няма пълно щастие! Опитът и да не успее е обмислен. 1. а/ Ердоган ще затвърди позициите си. б/ Засилване контрола над армията и населението с приемлив предлог. в/ Ще се увеличи зависимостта от сащ (ще разясня малко след това). г/ натиска над Европа ще се увеличи. 2. а/ инвеститорите ще напуснат. б/недостига от финанси ще се увеличи. в/ икономиката ще затъне в рецесия. г/ Русия няма финанси за да помогне и за това сащ ще се намесят. д/ турция губи ролята си на самостоятелен играч.

fallback