Снимка: БТА
fallback

Мерките за сигурност в базата Инджирлик в Турция, използана за нуждите на международната операция срещу "Ислямска държава" в Сирия, са повишени, съобщи ТАСС.

Агенцията се позовава на министерството на отбраната на Германия, която също има свои военни, разположени в базата.

Става дума за планово повишаване на готовността, провеждано под вид на предпазни мерки, с цел защита на личния състав, заяви представител на министерството.

Базата Инджирлик се намира близо до сирийската граница. В нея са дислоцирани 240 германски войници, които участват във военните действия против групировката "Ислямска държава".

Същевременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че всички подразделения и кадри на НАТО в Турция са в безопасност след опита за преврат. Столтенберг заяви в Туитър, че в това го е уверил главнокомандващият Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Къртис Скапароти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Ало....,,СИНДЖИРЛИК,,,....ако ви засвятка нещо от изток ,клякайте бързо......нЕма време.....

2

Анонимен

преди 7 години

Чакай бре, как натовските войници са в безопасност. От кого? Нали Турция е НАТО? Или тоя се плаши от турците да не им резнат главите както на предалите се войници. И както ишлямистите режат глав. Каква прилика - ислямисти и турци режат глава.

1

Анонимен

преди 7 години

натовците напълниха ли гащите, за пореден път!? дечица с пушки, частна армия на държавни издръжки

fallback