Снимка: БТА
fallback

Турският върховен съвет на съдиите и прокурорите отстрани от длъжност 2745 съдии, сред които и пет члена на съвета след извънредно заседание. Днес съдиите се събраха извънредно, за да обсъдят снощния неуспешен опит за преврат.

Oще по темата

За някои от съдиите има подозрения, че имат връзки с гюленистите. Те са били задържани, съобщи държавната агенция Анадолу.

Поне 1563 военни, сред които и 5 генерали и 29 полковника са задържани в Турция, по данни на вътрешното министерство.

Според CNN Turk зад преврата стоят бившият главнокомандващ военновъздушните сили на Турция ген. Акън Йозтюрк и неговият зет полковник лейтенант Хакан Каракуш.

Опит за военен преврат срещу правителството на управляващата ислямо-консервативна Партия на справедливостта и развитието (ПСР) бе извършен през изминалата нощ в Турция. Над 260 души са убитите, а над 1100 са били ранени, съобщи премиерът Бинали Йълдъръм, представяйки най-новите данни за събитията. Повече от 2800 са задържаните досега лица, но броят им вероятно ще нарасне.

През последните 50 години, в резултат на военна намеса паднаха четири избрани от народа правителства в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Театър

преди 7 години

Спретна си сам преврата Ердо!!! Това е истината! За да вземе още власт! С Путин са си един дол дренки! А и с Нетаняху!!!Ще вземе да се присъедини и Доналд и съвсем ще втасаме!

22

Анонимен

преди 7 години

Ердоган сега може да сменя всичко неудобно наред. Ще казва "свързани с превратаджиите".

21

Turkis Force

преди 7 години

Naroda podkrepi Sultan Erdogan...smurt ili dojivoten zatvor za predatelite! Turkiye bolunmez!!

fallback