Снимка: Twitter
fallback

Вълна от най-разнообразни реакции в социалните мрежи предизвика информацията, че личният фризьор на президента Франсоа Оланд има заплата от близо 10 хиляди евро месечно, която получава от хазната.

Oще по темата

Сатиричното издание "Канар аншене" публикува 5-годишния договор на фризьора, което предизвика бурни реакции сред французите и отприщи въображението им.

Появи се и хаштаг #CoiffeurGate, като в социалните мрежи бяха публикувани снимки с рошава или добре подредената прическа на Оланд, както и най-разнообразни колажи.

Правителственият говорител потвърди изнесената информация, но уточни, че фризьорът е бил принуден да изостави частния си салон и е на разположение на президента 24 часа в денонощието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

Тоя е тотален клоун, след всичките мерки за икономии, които налага насила срещу волята на хората, да дава 10000 евро за фризьор при положение че е плешив... и на всичкото отгоре имат и наглостта да го оправдават. Такива лидери са директно за дръвника.

17

OMG WTF

преди 7 години

Или както се казваше в една популярна реклама - защото сме социалисти!

16

Анонимен

преди 7 години

"А колко взима един фризьор в Приж ?"10000 евро са си начална заплата на професор в Сорбоната. Ако фризьорът е на трудов договор в нормален салон - със сигурност минимална заплата или малко над нея. Даже да е много луксозен и вървежен, ще работи с повече клиенти от един и ще трябва да инвестира много в наема на салона.

fallback