Снимка: Reuters
fallback

Международната правозащитна организация "Хюман райтс уоч" заяви, че някои мигранти, върнати в Сърбия от Унгария, са били жестоко бити от унгарската полиция и от войници, предаде Асошиейтед прес.

В доклад на организацията, оповестен днес, се посочва, че Унгария по бърза процедура отхвърля повечето молби за убежище от самотни мъже и приема само около 30 искания дневно в транзитните зони край границата. Това е довело до струпване на стотици бежанци на границата в лоши условия.

Според Лидия Гал, регионален изследовател за организацията, "Унгария нарушава всички правила за третиране на търсачи на убежище". Тя призова Европейският съюз да наложи своите закони.

От 5 юли мигранти, заловени до 8 км от границата, укрепена с ограда с бодлива тел, биват връщани в Сърбия, добавя АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 7 години

Те не са търсачи на убежища и не идват в Европа да работят за хляба си, а търсят лесен живот.........................Търсят да режат г яурски глави и да еват бели евродуп.ета.

42

Наблюдател

преди 7 години

Я виж ти унгарците виновни че неканени мигрантите се трупали на границата , а унгарците ги биели и връщали !! Значи според "правозащитниците" някой ако напира да ти влиза в къщата през прозореца трябва да го посрещаш с "хляб и сол"! Крайно време е да се потърси отговорност и сметка на т.н. "правозащитници" които реално поощряват нарушаването на законите и на практика се явяват съучастници !

41

Анонимен

преди 7 години

До помаkГорките нещастни "бежанци", сега няма да могат паразитират на чужд гръб

fallback