Снимка: БТА
fallback

Регионалният телевизионен канал Ти Джи Норба 24, който излъчва само новини, единствен до момента съобщи, че причина за тежката жп катастрофа в южна Италия е грешка на персонала, тъй като единият от влаковете е потеглил преждевременно.

Oще по темата

Двата пътнически влака се удариха челно по единствения коловоз в участъка между гарите Корато и Руго ди Пулия в областта Пулия, където ежедневно преминават 200 композиции.

Влаковете, както и 70-километровият релсов път, са собственост на частната компания Феротрамвиариа АД, основана през 1937 г.

Сблъсъкът е станал в късния предиобед, а към 16 часа българско време установените жертви бяха 12 според медиите и "най-малко 20", според управата на провинция Андрия. Ранените са 35, като 10 от тях са в тежко състояние, а за трима лекарите се въздържат от прогнози.

Снимки от въздуха дават картина, която повече наподобява самолетна катастрофа. Само последният вагон от едната композиция и двата последни вагона от другата са външно запазени.

Вицегубернаторът на областта Антонио Нунцианте, който отговаря за Гражданската защита, заяви, че броят на досега установените жертви е твърде далеч от този на действително загиналите, тъй като е много трудно да се проникне в огромната маса от метални отломки.

Тази вечер се очаква на мястото на катастрофата да пристигнат премиерът Матео Ренци и министърът на транспорта Грациано Делрио. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Шоп

преди 7 години

Зад едно от дърветата е бил забелязан ***.лер, отдалечавал се към мястото на катастровата с остро шило в ръка. Повече от ясно е, че е спукал гумите на влака!

3

Момо

преди 7 години

Понеже ние сме най-кадърните и работните, та затова сме на тоя хал...

2

Анонимен

преди 7 години

италианците не стават за нищо ... дай им само да приказват и да мързелуват, тя и държавата им вече фалира.

fallback