Снимка: Reuters
fallback

НАТО знае, че вече не е необходима и използва Русия, за да оправдае съществуването си, коментира руският печат завършилата във Варшава среща на високо равнище на алианса.

Oще по темата

Северноатлантическият алианс предпочита да се занимава с измислени предизвикателства, вместо с реални като тероризма, коментира на страниците на вестник "Известия" председателят на комисията по международните въпроси на Държавната дума Алексей Пушков. Експерти са на мнение, че повишеното внимание към Русия от страна на НАТО е опит да се оправдае някак си съществуването на алианса, който изчерпа полезността си след края на Студената война, пише вестникът в статия, озаглавена "Хибридните страхове на НАТО".

Според Пушков щом на срещата американският президент е наблегнал на задачата за борба с ИД, значи това де факто е признание, че НАТО досега е направила нищо за тази заплаха и се бори не с реални за евроатлантическата общност заплахи, а с измислени. "Така наречената руска агресия е измислена заплаха. Русия не заплашва нито една страна членка на НАТО, а опитите да се обясни ситуацията в Украйна с действията на Русия - това вече са опити да се създаде изкуствена заплаха. По думите на Пушков странно е и това, че Обама поставя като задача пред една военно-политическа организация да бъдат преодолени последиците от Брекзита, които засягат общия пазар, свободното движение на работна ръка, миграционната политика.

"Известия" цитира и мнението на експерта Сергей Михайлов, който казва, че никой не разбира какво точно значи хибридна заплаха, а терминът е измислен от американците, за да се осмисли съществуването на НАТО. На САЩ това им е необходимо, за да утвърдят господството си в Европа. И батальоните, за които се говори, не представляват "нищо от военна гледна точка. Всъщност западните политици не мислят сериозно за военен конфликт с Русия. Това е символичен, пропаганден жест", казва експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

матросчо

преди 7 години

Като гледам руснаците колко са "бедни" и как пълнят курортите, жал ми е за нас, "богатите" европейци - никъде ни няма, а забравих, сигурно сме на ривиерата и за това ни няма по морето..

206

матросчо

преди 7 години

Едно е ясно на всели свестен европеец, ако нато се беше разтурило заедно с Варшавския договор, сега, Русия щеше отдавна да е в ЕС и същия щеше да бъде водеща сила в свето, а сега, сме, пред разпадане както е предрекла баба Ванга и знаете ли защо, защото няма по бедни хора , сега, от новите европейци, а, бедността води неминуемо държавите - КЪМ БЛАТОТО НА РАЗПАДА ..., КОЙ ЛИ ГО ПРАВИ, А ,май вие *** и протестърите, не се осещате, нали, ще се осетите - проверете как възниква ДАИШ и защо..

205

Буден

преди 7 години

Със своята агресивна политика Путин събуди НАТО, което бе заспало дълбоко. Сега той и кликата му се опитват да поправят грешката си със заклинания и да оправдаят глада на народа си, но не знам още колко време той ще се прави че им вярва.

fallback