Снимка: БТА
fallback

Установена е самоличността на убиеца на полицаи в американския град Далас, щата Тексас, който беше ликвидиран днес от полицейски робот, съобщи в. "Лос Анджелис таймс", цитиран от ТАСС.

Убиецът е 25-годишният Мика Джонсън, който има чисто съдебно минало и няма връзки с терористични групировки, пише вестникът, като се позовава на източници в правоохранителните органи. Той живеел в Меските, източно предградие на Далас.

Джонсън бил резервист от сухопътните войски на САЩ, предаде Ройтерс, като се позовава на правителствен източник.

В четвъртък в Далас по време на протест против полицейската бруталност към афроамериканците беше открит огън по полицията. Загинаха петима полицаи, ранени бяха седем техни колеги и двама мирни граждани.

Трима души са заподозрени по подозрение в съучастие в престъплението. Жената и двамата мъже отказват да сътрудничат на полицията и да обяснят мотивите си.

Стрелецът беше убит с помощта на взривно устройство, поставено върху робот.

Началникът на даласката полиция Дейвид Браун не изключва възможността да има повече от четирима съучастници. В издирването участват сътрудници на ФБР и бойци от специалните части.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 7 години

"Установиха самоличността на убиеца на петима полицай"Боже,Боже, и така пишат "журналисти" чийто основен инструмент е нещастният български език!?Пейчева, изпапкай си дипломата!

23

Анонимен

преди 7 години

На белите полицаи им е писнало да търпят наглите афроамериканци и започват да прилагат закона както си знаят,т.е.презумцията е,че всеки черен е престъпник и се застрелва при необходимост.Черните протестират и почват да убиват бели полицаи.Въобще голям панаир в най-демократичната и свободна страна,където всеки ден в някое училище някой стреля по другарчетата си.Един ще се направи на Жокера и ще очисти първите два реда на премиерата,друг храбър пехотинец ще откачи и ще избие другарите си в базата.

22

Анонимен

преди 7 години

Дедите на така наречените афроамериканци са били роби.Тях са ги хващали по крайбрежията на Африка,прилъгвали са ги с герданчета и дрънкулки и са ги товарели на кораби,а после са ги продавали като стока на пазарите.Расизмът е придобил нечовешки размери.Последният щат е бил Алабама.Бащите на сегашните афроамериканци са ги били като тъпани и не са имали никакви права.Сегашните афроамериканци са нагли престъпници,повечето са членове на банди и се занимават с нарко разпространение и грабежи.

fallback