Снимка: Reuters
fallback

Единият от тримата терористи камикадзе, които се самовзривиха на летище „Ататюрк“ в Истанбул, може би е от Чечения, съобщи телевизия "Хабертюрк", цитирана от ТАСС.

По информация на телевизията този човек бил пристигнал в Турция от сирийския град Ракка, станал известен като "столицата" на терористичната групировка "Ислямска държава".

Някои медии посочват името на терориста – Осман Вадинов.

Официално обаче турските власти не са съобщили нищо за гражданството на терористите, макар че се смята, че те са били чужденци.

Вестник "Миллиет" междувременно се позовава на източници от разследването и съобщава, че и тримата терористи са граждани на Таджикистан.

Новинарският сайт Karar.com пък пише, че терористичният акт е бил планиран от клетка на "Ислямска държава", в която са участвали седем души. Камикадзетата по данни на сайта са били от Чечения, Узбекистан и Киргизстан.

При терористичното нападение на истанбулското летище загинаха 42 души, 13 от които чужденци. Ранени бяха 238 души, сред които също има чужденци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

ХА ХА ХА ХА! на челото ли му пишеше или си е носил паспорта?

7

До 7

преди 7 години

Няма случайни неща в политиката. Няма и необясними. Има само хора не виждаш връзката между отделните събития.

6

!

преди 7 години

Трябва сериозно разследване на много нива:1."Нощните вълци" са пристигнали от ИСТАНБУЛ в България ВЧЕРА.С какво, по какъв път?2.Същият ден Путин великодушно отменя всички свои забрани и закани.3.Възможно ли е сега с потоците руски туристи в Турция, които "ще щъкат" и в България, да преминават маси граждани на РФ от "кръга около Чечня, държави със-стан", за които самият Путин казва, че от тях около 2500 са бойци на ИД.4.Сега Ердоган,за да покаже "дружба с Путин", ще пуска масово руски турист

fallback