Снимка: Facebook
fallback

Военен лекар от Тунис е една от жертвите на кървавия терористичен акт на летище "Ататюрк" в Истанбул. Лекар, който е пътувал към Сирия, за да се опита да убеди сина си да напусне редиците на "Ислямска държава".

Само че пътят му свършва на летището, където три камикадзета откриха огън на международния терминал - 41 убити и 239 ранени. Една от жертвите е човек, пътувал към сърцето на терора с мирна мисия.

Министерството на отбраната на Тунис потвърди, че бригадирен генерал Фати Беюд, военен доктор, е загинал при атентатите. Източник от разузнаването, както и местни медии потвърждават, че той е минавал през Турция на път за Сирия, където те искал да убеди сина си да се махне от главорезите на ИД.

"Беюд замина за Турция в опит да се срещне със сина си, който се присъедини към ИД в Сирия преди няколко месеца, заедно с приятелката си", съобщават за "Гардиън" източници от разузнаването.

"Синът му отпътува с приятелката си, която учеше заедно с него медицина, още преди няколко месеца. Това породи неколкократните опити на баща му да се опита да го завърне", разказват близките на медика.

Тунис се превърна в модел за демократични реформи в арабския свят след революцията от 2011 година срещу автократа Зин ал Абидин бел Али.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Справедливост

преди 7 години

ами каквото се повикало, такова се обадило .... кой знае колко глави е отрязъл сина му, сега бащата си го е получил.

4

Дисциплинатор

преди 7 години

Само да не е отишъл и той да се включи към ИД.

3

доктор менгеле

преди 7 години

За всеки проблем си има подходящото решение

fallback