Снимка: Reuters
fallback

САЩ тестват ракета за прехващачи с малък обсег, използвана в израелската система за противоракетна защита "Железен купол", с идея тя да бъде интегрирана в американския щит в Европа или в евентуална бъдеща европейска система за защита от Русия.

Това заяви в Израел американският генерал Глен Брамхол от командването на щатската противовъздушна и противоракетна защита, цитиран от Ройтерс.

"Железен купол" е финансиран частично от Вашингтон и има ефективност 90% срещу изстрелваните от палестинци ракети, повечето от които самоделни, казват израелски и американски представители.

Но едно звено от системата струва 50 милиона долара, а и фактът, че обхватът е малък - до 150 км, засега спира възможностите за износ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

грешката на русия че ги е спасила едно време от хитлер , за това има поговорка , като видиш някой да се дави вместо да му помагаш го натисни още по надоло ,защото ти му подаваш ръка а той гледа да я отхапе цялата

23

Боби

преди 8 години

До Анонимен 26Недостатък е. Един обзорен радар, Един насочващ радар и една пускова установка с комплект ракети (тоест минимална комплектация) е 50 милиона$ и защитава само едно направление от 60-90 градуса по хоризонтала.

22

Анонимен

преди 8 години

"Железен купол" струват $50 млн., но имат малък обсег.---Не разбирам както е написано - това предимство или недостък е :)

fallback