Снимка: Reuters, архив
fallback

Грузия премахва наборната военна служба и ще стане една от първите бивши съветски републики, в които от мъжете не се изисква да са служили в армията, предаде Асошиейтед прес.

Министърката на отбраната Тина Хидашели подписа заповедта днес. Тя подчерта, че грузинците вече няма да бъдат принуждавани насила да облекат униформата.

От общо 15 бивши съветски републики военната служба е премахната само в Литва и Латвия. Литва обаче я възстанови неотдавна, а Латвия обмисля да направи същото, отбелязва АФП.

Грузия се стреми да стане член на НАТО и нейната армия редовно участва в общи учения с американски сили, за да получи необходимия опит за работа със западния Алианс.

Мисията на Грузия в Афганистан е най-голямата от всички страни, които не са членки на НАТО.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

един които е бил

преди 7 години

Самият факт, че част от тук пишещите си представят казармата като затвор, а не я приемат като дълг, представят си полу голи мъже и т.н, говори достатъчно красноречиво. А иначе за грузягите мога само да кажа, че са слагачи на ФАЩ. Обличат ги, оборудват ги и ги обучават по техен тертип, след което ги пращат там където самите те не искат да бъдат. В Афганистан службата им е в южната провинция Хелманд на границата с Пакистан. Жертвите са стотици.

5

Анонимен

преди 7 години

Какви полуголи мъже бе шестия?Това ли сънувааш? В затвора има, но в казармите има мъже, не мъжки пyтки като тебе.***.

4

Анонимен

преди 7 години

4 - Искаш да кажеш, че задължителното прекарване на време в една стая с множество полу-голи мъже (каквото е казармата) те прави хетеросексуален?Я хубаво си помисли!

fallback