Снимка: Reuters
fallback

Връщането на Европа на две скорости е единственото, което може да се направи в момента. Очевидно е, че ЕС има нужда от по-голяма интеграция, но не всички страни са готови. Шокът от Brexit беше необходим, защото през последните 15 години Европа беше попаднала в прегръдката на една твърде неефективна и самозвана аристокрация в Брюксел – безброй хора, които харчат неоправдано много пари и причиняват неоправдано високи щети на всички европейски граждани. Това каза социологът от Галъп Интернешънъл Кънчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Според него България има само един път и той е с Европа, но трябва ясно да заяви своите интереси и да се бори за тях.

"България е средна и по големина, и по население, и по територия в Европа, но е безгласна буква, когато се опре до политическата класа", обяви той.

"ЕС стана пристан на политици, които нямат шанс за успех в собствените си страни и за хора със затихваща кариера. Отношението на самите държави към хората, които изпращат в Брюксел, за да управляват ЕС, също трябва да бъде подложено на ревизия, ако те изискват качествена работа на администрацията", коментира на свой ред Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Oще по темата
 

Според него предимствата от членството в ЕС определено са повече от недостатъците.

"Европейската администрация като численост е наполовина на нашето МВР. Бавното взимане на решения не винаги е порок и може да се счита като изясняване на позициите.", каза още той. Харизанов допълни, че политиците трябва да спрат да гледат на ЕС като на "касичка", а гражданите - като на спасител.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ВАНГА

преди 7 години

Пътя на България е ЕВРАЗИЯ!! Независима като Швейцария и отворена към СВЕТА! Без АРМЕЙСКИ ГЛУПОСТИ! ВСИЧКИ ЩЕ НИ ОБИЧАТ И БРАНЯТ ТАКА!! НИКОЙ няма да смее да нападне ДРЕВНА и КОСМОПОЛИТНА БЪЛГАРИЯ!!!

42

Анонимен

преди 7 години

Всъщност, единствения разумен път на България е към себе си. Всички други залитания водят към пропаст.

41

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 46Проблема е корупцията, която не е внесена от ЕС, а от СССР.Ти доказваш , че корумпираните западняци еврокомисари начело с Юнкер са обучавани в СССР умнико.

fallback