Снимка: Reuters, архив
fallback

Мотошествието "Славянски свят“ 2016 на руския клуб "Нощните вълци“ ще мине през България, съобщи Андрей Борбовский на пресконференция в Москва, цитиран от "Труд".

Той е един от лидерите на рокерската общност, от която неофициално е част президентът Владимир Путин.

"Нощните вълци“ по план ще прекосят цялата страна в края на месеца - ще се качат на връх Шипка и ще минат през Рилския манастир, като ще се появят и в София.

Мотомаршът "Славянски свят 2016“ ще мине и през Беларус, Украйна, Чехия, Сърбия, Словения, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина.

Според Боровский целта на шествието е да засили диалога между славянските народи, който напоследък не вървял добре.

Това няма да е първото посещение на „Нощните вълци“ в България. Те идваха за пръв път през 2011 година в Габрово. Тогава техният президент Александър Залдостанов все още не беше включен в забранителния списък на ЕС, който е част от международните санкции срещу Федерацията.

Мотоклубът стана популярен през последните години с международните си шествия, като не навсякъде руснаците са посрещани добре. Преди два месеца Полша не пусна на своя територията шествието.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

348

тцъ

преди 7 години

Хич не искам да идват, имам право да имам мнение. Даже бих желал американски, британски, немски, френски вълци да дойдат. Какво квичене само ще настане обаче:) антитоварищестко квичене:)

347

анонимен

преди 7 години

Хунтата е способна до ополитичи всичко до каквото се докосне. Гледам снимки из нета, на въпросните вълци, съветските знамена май са им любими. Интересно, любимите им марки мотори какви са...

346

Анонимен

преди 7 години

Като знам колко моториста загинаха в България, сигурно нощните вълчета ще се приберат с един двама членове по-малко!

fallback