Снимка: Ройтерс
fallback

Руските власти в Крим откриха тържествено днес статуя на въоръжен войник, символизиращ руските специални сили, които поеха контрола над полуострова през март 2014 година, придаде АФП.

По случай утрешния национален празник - Деня на Русия - монументът бе официално открит и жителите на Симферопол, столицата на република Крим, можаха да я видят.

Фигурата на войника, издигаща се на две крачки от местния парламент, е висока близо 2 метра, през рамото си той носи калашников и много муниции. Той гледа закрилнически момиченце, което му подава цветя, а котка се търка в краката му.

"Откриваме паметник на нашите славни руски войници, на съвременния руски войник", заяви на церемонията Олег Белавенцев, пратеник на руския президент Владимир Путин.

Тази статуя е израз на "силата, спокойствието, самоувереността и любезността на нашите войници", допълни той, цитиран от руската агенция РИА Новости, допълни АФП.

Цената на монумента е 5 млн. рубли или около 75 хил. евро.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

липса на опит

преди 7 години

Лукса за всеки висш воин е даден на котката. И воинът дори не знае от какво е лишен! Това показва скулптурата.

205

не е чудно

преди 7 години

Каквато е руската политика, такъв е и паметникът.

204

пфу

преди 7 години

Няма смисъл да се обсъжда. Самата скулптура показва всичко. Котка в краката. Най-меко казано, това е паметник на робот. Хайде да го кажа най-достъпно за ума ви. Войникът служи. Това му е работата. А ако нещо е в краката му, то значи, че не той, а на него му служат. Какво казва Христос? Който иска да е най-напред, да тури себе си най-отзад. Котката е много глупаво хрумване. Или преднамерено показва покорител. Обаче тоя покорител е духовен инвалид, понеже не знае какво е да служиш истински.

fallback