Единият от осъдените на излизане от съда. Снимка: Reuters
fallback

Петима индийци бяха осъдени на доживотен затвор за изнасилване на датска туристка през 2014 г. в Делхи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Мъжете на възраст между 23 и 30 години бяха признати за виновни от съд в Делхи за ограбване и изнасилване на 52-годишна датчанка.

Жената се разхождала в туристически район в индийската столица вечерта на 14 януари 2014 г. и се обърнала към група мъже да я упътят за посоката към хотела й. Те я подмамили на уединено място близо до жп гарата и там я ограбили и изнасилили, заплашвайки я с нож.

По случая бяха обвинени деветима мъже. Един умря в хода на процеса, а трима бяха под 18 години по време на нападението и бяха предадени на съд за малолетни.

Престъплението изтъкна тежкия проблем със сексуалното насилие в Индия. През 2012 г. страната беше разтърсена от груповото изнасилване на студентка в автобус в Делхи, завършило със смъртта на жертвата. Оттогава насилието срещу жени буди засилваща се тревога. Чуждестранни туристки също стават обект на посегателства, които често привличат международното внимание.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Тези са само черни, космати, брадати и мазни шeбeци и плюскат с ръце...

8

Токайто

преди 7 години

Тези индийци ако бяха в бегетощяха да се отърват с условна присъда и 50 лв глоба!

7

Анонимен

преди 7 години

Индийците, както знаете, са от същия етнос като нашите шведи, така че това са просто културни особености на етноса.

fallback