Иняки Урдангарин Снимка: Reuters
fallback

Испански прокурор поиска присъда от 19 години и половина затвор за зетя на крал Фелипе Шести, Иняки Урдангарин, съден за злоупотреба с държавни средства наред със съпругата си, инфанта Кристина, срещу която се води дело за данъчна измама, предаде Франс прес.

Oще по темата

Урдангарин и бившият му съдружник Диего Торес са обвинени в отклоняване на около 6 милиона евро държавни средства, отпуснати на фондация Институт Ноос между 2004 и 2007 г. от регионалните правителствата на Балеарските острови и Валенсия, управлявани тогава от Народната партия.

Прокурор Педро Орач, натоварен с борбата срещу корупцията, потвърди първоначалното си искане пред съда в Палма де Майорка, където се гледа делото.

Както се очакваше, той не поиска никаква присъда срещу инфантата, съдена за съучастничество в данъчна измама след жалба на организация за борба с корупцията.
 
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Държавни Средства е Меко КазаноСредствата са били ПубличниВсе едно да ви Окрадът парите от Пенсионият фонд както и го правят в България Само че извършителите без значение от какво потекло са както в Случаят с Царско да бъдат Осъдени от един ПрокурорТОВА В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕМОЖЕ ДА СТАНЕ ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ СИ НЯМАТЕ ЦАРЕВ БЪЛГАРИЯ СИ ИМАТЕ ОТ ФАРАОН НАГОРЕ ДО БОГЪТ СЛЪНЦЕ Б.БОРИСОВ

2

до 1

преди 7 години

До Анонимен 1,тоя закон ако се приложи в българия,най-добре да оградят цялата държава с бодлива тел като един огромен затвор и така 7-те млн.престъпника ще си получат заслуженото

1

Анонимен

преди 7 години

Тоя закон ако се приложи у нас ще си останем без политици.

fallback