Снимка: Ройтерс
fallback

Откривайки срещата на високо равнище на карибските страни в Хавана, кубинският лидер Раул Кастро заяви ден след като навърши 85 години, че "очевидно хората от рода Кастро са жилави и дълголетни" и че той без проблем може да изкара още няколко петгодишни мандата, предаде Ройтерс.

Раул пое президентството преди десет години от по-стария си брат Фидел, който още тогава беше един от най-дълго управлявалите лидери в света.

Кубинският президент предизвика с думите си смях сред делегатите, сред които бе президентът на Венецуела Николас Мадуро. "Но аз вече съм казвал по различни поводи, че ще се оттегля на 24 февруари 2018 г.", добави Кастро.

Поради напредналата възраст на много от кубинските ръководителиq Раул Кастро предложи преди конгреса на комунистическата партия възрастова граница от 70 години, което породи надежди, че ветераните може да започнат да се оттеглят.

Но вместо това той и 80-годишният Хосе Рамон Вентура бяха преизбрани за първи и втори секретар на партията за още пет години. Това означава, че Раул Кастро ще остане партиен шеф дори да се оттегли от президентския пост, посочва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

Мчи как да не е готов? Нали се храни с кръвчицата на милиони кубинци.. За разлика от тях той боб и ориз не яде

5

Анонимен

преди 7 години

колко сладка била властта! и в ковчега ще иска още---и още...и още....и ако може,да го погребат в партийния дом.

4

брадва и бесилка

преди 7 години

За сметка на това погребалните бюра работят на макс.

fallback