Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, БТА
fallback

Турският премиер Бинали Йълдъръм нарече "нелепа" резолюцията, която се очаква да бъде одобрена от германските депутати утре, признаваща за геноцид масовите убийства на арменци през 1915 г. в Османската империя, предаде Ройтерс.

Йълдъръм посочи, че приемането на текста ще навреди на отношенията между двете страни.

Германските депутати се очаква да подкрепят в четвъртък символична резолюция за избиването на до 1,5 милиона арменци от османските турски сили преди един век.

Турция силно възразява срещу твърденията, че убийствата представляват геноцид.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

До ТурчиHaЖалко, че след Освобождението не са ви изгонили като крастави кьопеци от българските земи!Японците се извиниха, немците досега се гърчат за зверствата на дедите си, но турчинът не е способен на такива чувства! Винаги лъже, съчинява, оправдава се с враговете си. Добре,че погладахме малко турски сапунки - в тях има подлост, няма епизод, в който да не се подслушват!Говорят за чест, а вършат само подлости! А филмите, колкото и измислени да са, показват манталитета на обществото.

21

AF

преди 7 години

АналогияПомните ли какво каза Лука Лучано Беснияна съдебният процес в Чикаго 70 те години?Мафия?......Няма такова нещо

20

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 23Имало е чудовищен арменски геноцид. Но днес, разбира се, не е същото - тогава германските генерали - съветници в турската армия (само не казвайте, че кланетата са дело само на башибозука!) са посъветвали турците да избият и прокудят арменското население. Кюрдите, на които сега симпатизираме, също са клали до насита. Японският император обиколи страните от Югоизточна Азия и се извини за японските зверства през ВСВ. Но турчин да се извини? Това не е в психиката му! Турска чест!

fallback