Снимка: архив, Reuters
fallback

За Украйна ще се окаже по-лесно да убеди страните от Европейския съюз да продължат санкциите срещу Русия, ако покаже напредък в реформите и борбата с корупцията, каза бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, цитиран от Ройтерс.

Според Расмусен, който тази седмица беше назначен за съветник на украинския президент Петро Порошенко, продължаването на санкциите е единственият начин да се окаже натиск върху Русия да спре да подкрепя сепаратистите, които се бият с украинската армия в Донбас, и да съдейства за спазване на примирието.

"От разговори с политици в западни столици знам, че тяхната готовност за продължаване на санкциите е също свързана с украинската готовност за действително осъществяване на всеобхватни реформи", заяви той, цитиран от БТА.

"Затова моята цел като съветник на президента всъщност ще бъде да поставя началото на двупосочна улица. Първо, разбира се, в западните столици ще настоявам, че украинците вече извършват задълбочени реформи.

Но от друга страна, ще донеса също така послания на президента от моите събеседници, така че украинските власти ясно да разберат какъв е приоритетът на западните столици", каза Расмусен. По думите му положението в Източна Украйна е "тревожно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

дай БАЙ

преди 7 години

komunizym =fachizam смърт за двамата фашисти.Никакви връзки с комунистическо фашистката държава

140

Боби

преди 7 години

Рамундсен забива поредния пирон в ковчега на Украйна такава каквато я знаем сега. Преди маймунарника Украйна изнасяше над 1 милиард $ военна продукция и поне 10 милиарда $ друга продукция за РФ и това са директните трансфери, изобщо не говорим за кооперации с други екс съветски републики. Украинската икономика няма нито технологиите нито парите да се модернизира и изнася за ЕС. Реално в момента икономиката УМИРА и се разпродава на парче докато е в номинална Кома да вземат някоя гривна...

139

Анонимен

преди 7 години

Абе другарю Москва 75г оправляваше от името на Украйна и не само там ами и половин Европа. Та точно вие ли другари ще държите сметка на запада

fallback