Снимка: архив, Ройтерс

Турски военнослужещи с бронирани коли са навлезли днес на 700 метра навътре на сирийска територия, съобщи ливанската телевизия Ал Маядин, цитирана от ТАСС. Според телевизията турското навлизане е в района на селището Ел Хамам, в близост до пограничния град Африн. Турските военни са установили в този район нов контролно-пропускателен пункт.

В Африн, северозападно от Алепо, живеят сирийски кюрди. Градът и районът около него се контролират от формиравания на кюрдските сили за самоотбрана. В този район няма сирийска редовна войска. Засега не са последвали никакви ответни действия на кюрдите в отговор на навлизането на турски военни в района на Ел Хамам.

Контролно-пропускателните пунктове на сирийско-турската граница северно от Алепо се намират в ръцете на въоръжени опозиционни групировки, свързани с Анкара, отбелязва ТАСС. Днес в района на град Азаз /на 6 километра от турско-сирийската граница/ имаше ожесточени стълкновения между опозиционните групировки и терористи от "Ислямска държава". Бойци от ИД са успели да изтласкат опозиционните сили от шест погранични села и да се приближат плътно до тяхната крепост Мареа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase