Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters
fallback

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че би искал световната общност да прояви солидарност с бежанската криза и да я признае за глобален проблем, предаде Ройтерс.

Туск, който е в Япония за срещата на високо равнище на седемте най-развити индустриални страни, каза, че ще поиска от Г-7 подкрепа и обещание за увеличаване на глобалната помощ, за да бъдат посрещнати незабавните и дългосрочните нужди на бежанците.

"Наясно сме, че заради географията по-голямата част от задълженията по отношение на бежанската криза се поемат и ще се поемат от Европа. Ако ние, Г-7, не застанем начело на усилията за управление на тази криза, никой няма да го стори", добави председателят на Европейския съвет.

Той заяви това пред журналисти преди откриването днес на срещата на лидерите от Г-7, в която влизат Германия, Великобритания, Италия, Канада, Съединените щати, Франция и Япония.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Популисти - и тоя от тия вече така си лялят!

10

Анонимен

преди 7 години

Светът да признае за глобален проблем твоето, на меркел и на ольонд политическо късогледство.

9

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Хаха. Ще падна ако Далечният изток и Латинска Америка приемат от тия доктори и ядрени физици. Едва ли са толкова ***. Да си вкарат автогол.

fallback