Снимка: Reuters
fallback

Испанската полиция съобщи днес, че е арестувала 30 души, заподозрени за незаконно разпространение на платено телевизионно съдържание и пране на пари чрез инвестиране в биткойн центрове, осъществяващи трансакции в дигиталната валута, предаде Ройтерс.

Арестите са извършени в цяла Испания, включително в Мадрид, Барселона, Валенсия и Кордоба, се посочва в съобщение от полицията.

Шест центъра за биткойни са били разкрити при акцията след съвместно разследване с испанските данъчни служби, което започна като разкриване на схема за незаконно декодиране и разпространение на платено телевизионно съдържание.

Сумите вече са били изпрани чрез инвестиции в банкови продукти, луксозни коли, недвижимо имущество, както и чрез биткойн центрове.

Полицията допълни, че при "копаенето" на биткойни е използвана незаконно голямо количество електроенергия за работата на компютърните системи.

Полицията не уточнява колко пари са били изпрани чрез операции с биткойни, но допълни, че е иззела дигитална валута на стойност 31 320 евро (34 903 долара), както и пари в брой, мотоциклети, луксозни коли и малък самолет. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

oт Сидни Aв$тралия

преди 7 години

До Solar Powerако са мръсни пари едва ли ще ги разнася насам натам. Ти ако имаш куфар с пари не би искал легални институции да знаят че го имаш. Не можеш да ги вложиш в банка, държиш си ги у вас. Като конфискуват куфара с пари е точно това. Същото е ако ти конфискуват файла на портфейла. Още по зле ако си го сторнал на флашка. Се едно е да ти земат куфара с парите. Затова биткойна НЕ Е БАНКА където ако ти гепат картата парите са на името ти. Биткойна ако ти гепат файла парите НЕ са твои вече

5

Solar Power

преди 7 години

До от Cидни Ав$тралияЕ не е задължително да ги държиш у вас. Ок е просто да ги пръснеш на 10 борси да направиш "lending" за доп. кинти и у вас да вземат каквото искат :) И ти имаш да четеш сидни още....и 2-3 борси да фалират пак си ок все пак това са мръсни пари :)

4

Анонимен

преди 7 години

Начий не е точно тъйАми е чеПолицията е иззела апаратура Закупена от Биткойн центрове за производството на обикновени бежични но модернизирани дескодификадори на който може да се гледат дори кодирани платени канали А не като вас да плащате всеки месец такси На Българската Кабелно Телевизионна МафияКоято ви продава най вече Свободни за Гледане Интернет КаналиЯзък за Момчетата.

fallback