Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Турция няма да влезе в Евросъюза преди 3000 г., ако преговорите за присъединяване на страната вървят със сегашните темпове. Това заяви британският пример Дейвид Камерън в интервю за телевизия Ай Ти Ви, предават информационните агенции.

Коментарът му бе породен от изялвнието на неговия министър на отбраната и поддръжник на излизането от ЕС Пени Мордаунт, че южната ни съседка е "много вероятно" да се присъедини към общността в следващите 8 години, пише "Труд".

"Влизането на Турция в ЕС не се вижда даже в далечна перспектива", подчерта Камерън. Той припомни, че Великобритания има право на вето за присъединяването на нова страна членка и при необходимост ще го използва.

Това е пореден сблъсък вътре в Консервативната партия между лагерите "за" и "против" напускането на евросъюза. Камерън трбеляза, че референдумът на 23 юни е по-важен от парламентарните избори и след него политическата сила ще може отново да работи като едно цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 7 години

Да, но не го е съгласувал с ББ, плевела, кунева и останалите...те подкрепят турция.

67

Анонимен

преди 7 години

Право е англичанчето, за 1 000 години комшиите са научили две неща - как се строят джамия и външен нужник ... Да се заредят с търпение.

66

Русофил

преди 7 години

Веднъж и аз да съм на едно мнение с английските експерти НИКОГА ФEC В ЕС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback