Снимка: архив Reuters
fallback

Сирийски бежанец спечели иск и няма да бъде върнат от Гърция обратно в Турция, каквото е изискването на новото споразумение между Анкара и ЕС.

Този прецедент хвърля в още по-голям хаос сделката между Турция и Европа, пише "Гардиан".  Изданието уточнява, че независим орган, разглеждащ искове в Гърция, отсъдил срещу изпращането на сирийския бежанец обратно в Турция, създавайки прецедент за хиляди подобни случаи.

Сирийският бежанец е бил един от първите, подлежащи на депортация по силата на сделката между ЕС и Турция, пише изданието, цитирано от "Фокус".

Тричленният трибунал в Гърция е заявил, че Турция няма да предостави на сирийските бежанци правата, които им се полагат по силата на международните договори и затова е отменил заповедта за депортация. Предстои случаят да бъде разгледан отново.

Решението поставя под въпрос правната и практическата основа на сделката между ЕС и Турция, за която европейските лидери се надяваха, че ще обезкуражи миграцията към Европа, коментира британското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

муспи

преди 7 години

Бежанецът страда от една особена секс фобия, в която се ядат човешки ***, и само България дава убежище на такива страдалци, защото им осигурява задоволяване на потребностите! На борба другари за правата на други такива страдалци - те са десетки милиони!

9

Гардиан:Съдътвиновен

преди 7 години

Хвърля в още по-голям хаос сделката между Турция и Европа не прецедента на съдебното решение, а непрозрачността и тайните клаузи на сделката между Турция и Европа, които естествено са атакуеми в съда и са обречени на провал

8

Оху

преди 7 години

Моя личен орган също е независим :))

fallback