Снимка: Reuters, архив
fallback

Съединените щати отхвърли предложението на Русия за нанасяне на съвместни въздушни удари в Сирия, предаде Франс прес.

Говорителят на Пентагона капитан Джеф Дейвис подчерта, че Вашингтон и Москва не си сътрудничат във военен план в Сирия.

Ние не си сътрудничим и не координираме с руснаците военните операции в Сирия, каза той.

По-рано днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Русия предлага на САЩ от 25 май да започнат съвместни въздушни удари в Сирия.

По думите му предложението се отнасяло за съвместни действия по въздуха срещу отряди на Фронта "Ан Нусра" и други въоръжени групи, които не участват в примирието, а също срещу групи и конвой с оръжие и боеприпаси, които прекосяват незаконно сирийско-турската граница. Няма да се нанасят въздушни удари по граждански обекти и населени места, подчерта Шойгу на заседание на руското министерство на отбраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Това с тунелите му има лесното - пускат невропаралитичен газ, запушват, и от където видят да излиза пушек - пускат по една бомба да запуши дупката.

26

Анонимен

преди 7 години

Малко извън темата. След решението на Съвета на областта Венето и друга италианска област ще решава за признаването на Крим за част от РФ и отмена на санкциите срещу Русия:" партия Лига Севера планирует внести на рассмотрение областного совета итальянской области Ломбардия резолюцию с требованием официального признания Крыма в составе России."Забележете, че инициатори са десни партии - "Северната лига" и "Форца Италиа". Сигурен съм, че това е само началото. Западна Европа загуби милиарди.

25

тя

преди 7 години

Е ,как с руснаците , когато действат с турците? Американците си имат свои игрички , които не отговарят на интересите на сирийският народ !

fallback