Снимка: Twitter

Общ преглед

Ефектът на срива на икономиката на Венецуела върху хората е ужасяващ, от това, което можем да видим. За нас въвеждането на 4-дневна работна седмица изглежда като приятна промяна, която бихме приветствали, но във Венецуела нещата не свършват до там.

Снимките на фотографката от New York Times Мередит Кохут ни показват какво се случва с болниците в страната, чиито президент твърди, че има най-доброто здравеопазване в света.

Откакто цените на петрола се сринаха, животът във Венецуела стана много сложен. Електричество, храна, дори хартията са на купонна система. А болниците са в криза.

В болница "Луис Разети" човек се чуди дали не е попаднал във военна зона. Пациентите балансират върху полусчупени легла. Върху чаршафите се вижда кръв, която е там от поне няколко дни, седмици... Тези са късметлиите. Някои от хората са се свили на пода. Кървящи. С почернели крайници.

Децата умират между стените на болницата, свити в картонени кутии, без вода, без храна или лекарсства.

Без електричество или функциониращи машини медиците трябва да намират заобиколни начини да се справят със ситуацията. Двама мъже, чиито крака са били оперирани, висят на самоделно направени от бутилки люлки. Друг има рани по черепа след тежка травма от преди година. Все още чака за помощ.

Миналата година "DailyMail" разказа как... опосуми нападат болницата. Затова 17 новородени никога не порастват. А това е било само началото на безкрайната мизерия. Само за ден репортери на New York Times са видели как 7 бебета умират заради липсата на кислородни маски, а лекарите напразно се борили да ги обдишват.

А президентът Николас Мадуро отказва всички опити да потърси международна финансова помощ за да се закрепи здравоопазването в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар