Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Македонският министър на здравеопазването Никола Тодоров обяви в събота, че медицинската марихуана ще бъде достъпна в аптеките в цялата страна от края на май тази година, предаде агенция Xinhua, цитирана от "Фокус".

Тодоров заяви пред репортери, че измененията в Закона за контрол на наркотиците и психотропните вещества са позволили използването на продуктите от канабис за медицински цели за "хора, страдащи от сериозни заболявания, като например злокачествени заболявания, множествена склероза, ХИВ и епилепсия".

Македонското министерство на здравеопазването и Агенцията за лекарствени продукти и медицински изделия ще поканят чуждестранни експерти, които ще обучат местните медицински специалисти и фармацевти за безопасната и ефективна употреба на продуктите от канабис, добави Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ЕИМ

преди 7 години

Щом допуснахме Македония да ни изпревари и в тази област. Значи наистина много, ама много сме зле. Ми ся? Ко ши прайм с македонските дечица. Сите ще станат наркомани. Леле мале.

30

Наука...биач

преди 7 години

До АнонименСамо да те светна, първо тъй нареченото олио "масло" се извлича от главите /семенниците на женското растение, главно/. Второ точно тези "глави" се пушат. Трето ОБРАЗОВАЙ/ТЕ се малко преди да нападате, тезите не издържат konop.bg/article/16/kanabinoidi-i-tehnite-svojstva

29

Анонимен

преди 7 години

Да, то може да е най-полезното нещо на света, може да е и единственото лекарство за много хора, може и кой знае колко още приложения да има, за които дори не знаем, ама дайте да го държим забранено, щото така сме си свикнАле. Тука е пълно с ретарди, на които някакво растенийце им е най-големият проблем. Смешници.

fallback