Снимка: архив Reuters
fallback

Председателят на Федералната криминална служба в Германия Холгер Мюнх изиска имамите в страната да поемат по-голям ангажимент в борбата срещу тероризма, пише националният всекидневник Die Zeit.

„Не чувстваме никакви резерви относно полицейската работа. Но някои общности трудно биха признали, че тяхната вяра се ръководи от радикали. Тук се нуждаем от повече от ангажираност – също и от страна на имамите“, отбеляза Мюнх.

Същевременно председателят на Федералната криминална служба подчерта, че салафистите използват тежкото положение на търсещите убежище в Германия. Голяма част от бежанците искат интеграция към доминиращото общество, но в същото време и да практикуват религията си.

"А ако а джамиите ги чакат салафисти, възниква съвсем реална опасност от радикализацията им", коментира Мюнх, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До 7

преди 7 години

Еми я обясни какъв е истинския ислям. Кажи ми къде в корана пише , че хората са равни , без значение тяхната религия , пол или раса. Къде в корана пише да не убиваш и да прощаваш, къде в корана пише , че религиите са равнопоставени. Айде дай ми сурите да ги прочета . Аз мога да те залея със сури, дето се говори за убийства в името на Аллах. Ислямът има нужда от революция или просто да се забрани, той възхвалява смъртта и саможертвата, но убивайки неверниците . А наградата е вечна ерекция .

21

норa

преди 7 години

Хa- хa... Гермaния искa. A имaмите дaли искaт?

20

лесно, просто

преди 7 години

Имамите са там за да призовават за джихат.Няма джамии,няма имами,няма салафисти,няма радикалисти,няма проблем. Кой от къде е, да си изповяда каквото ще.

fallback