Снимка: архив, Reuters
fallback

Бразилският президент Дилма Русеф е прибрала всичките си лични вещи от кабинета в президентския дворец "Планалто" и ги е изпратила в резиденцията "Алворада", съобщава в. "Естадо де Сао Пауло", предаде Асошиейтед прес.

Сенатът на страната обсъжда дали да наложи импийчмънт на президента. По-рано Върховният съд отхвърли искането на правителството да спре процедурата по импийчмънт.

Oще по темата

Русеф е изпратила в резиденцията книги и снимки на дъщеря си и на двамата си внуци. Според служители на президентството скенерите за документи и машините за унищожаване на документи работят денонощно, съобщава вестникът.

Президентската канцелария не е потвърдила данните от вестника, отбелязва АП.

Междувременно бразилската полицията използва сълзотворен газ след сблъсъци с поддръжници на Дилма Русеф, събрали се на шествие пред Сената в столицата, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Поддръжниците на президента са хвърляли димки и бутилки по полицаите. Няколко от тях са пострадали и са били отведени в болница.

Протести на поддръжници на Русеф, искащи да се отмени процедурата по импийчмънта й, се състояха и в Сао Пауло и Рио де Жанейро. Противниците на Русеф също организираха свои шествия. Имаше няколко сблъсъка между двата лагера, но няма сериозно пострадали.

Дебатите за и против импийчмънта на Дилма Русеф в бразилския Сенат продължават вече над 13 часа, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Два момента

преди 7 години

Обърнете внимание как се осъществява цветна революция:Вестниците разпространяват, че скенерите за документи и машините за унищожаване на документи работят денонощно.Бразилската полицията използва сълзотворен газ след сблъсъци с поддръжници на Дилма Русеф, събрали се на шествие пред Сената в столицата.На кого са подчинени бразилските вестници и полиция? На президент@ на Бразилия или на америчкото посолство?

7

Ангел

преди 7 години

Българското е останало в Кръвта и!!!

6

Анонимен

преди 7 години

Да се изнася директно комунистическата мас-тия

fallback