fallback

Общ преглед

Грандиозен парад бе организиран в Пхенян, с който бе отбелязан краят на конгреса на Корейската трудова партия, затвърдил начело на страната Ким Чен Ун, съобщиха информационните агенции.

Oще по темата

Младият лидер участва лично в многохилядната демонстрация на централния площад "Ким Ир Сен". Той бе избран за председател на КТП на завършилия конгрес. Преди това оглавяваше партията с титлата първи секретар. До него на трибуната за почетните гости бяха видни партийни и държавни лидери и отрупани с ордени и медали висши военни.

Ким Чен Ун изглеждаше в добро настроение, усмихваше се, махаше с ръка към участниците в демонстрацията, които превърнаха огромния площад в море от рози, развявайки букети с цветя към наследника на партийната династия Ким, управляваща сталинистката държава от 70 години.

Пред участниците слово произнесе председателят на президиума на Върховното народно събрание Ким Ин Нам. Той призова армията и народа "последователно да претворят в дела решенията на историческия конгрес" и "още по-тясно да се сплотят около любимия ръководител Ким Чен Ун".

Пред почетната трибуна преминаха стройни колони от манифестиращи - облечени в национални костюми севернокорейки с букети с ярки цветя в ръце и мъже в бели дрехи. Със специална платформа по площада преминаха и гигантски статуи на дядото и бащата на лидера - Ким Ир Сен и Ким Чен Ир.

Четиридневният конгрес на КТП завърши вчера и беше първият след 1980 г., когато Ким Чен Ун дори не е бил роден. Участвалите в него над 3400 делегати одобриха ядрената и икономическата му политика и издигнаха предпочитани от него кандидати на висши постове.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

gost

преди 7 години

Тоя като го гледам на снимки 7 и 8 виждам един успял Делян Пеевски. Вярно, че нашия е малко по-дебел, но тоя си е вързал гащите много по-добре от нашето момче.

42

Дане

преди 7 години

Бях в тази държава три пъти. Според нашите разбирания те живеят бедно в недоимък, но въпреки това наистина са по своему щастливи. Те просто друго не знаят и се радват на това, което имат.

41

Анонимен

преди 7 години

В Северна Корея пенсионерита не ровят в контейнерите с отпадъци за огризки от храна както пенсионерите в ервоатлантическа България.

fallback