Алжирецът скри лицето си в съда. Снимка: Reuters
fallback

Двадесет и шест годишен алжирец беше изправен днес пред съда по обвинение в опит за изнасилване при масовите посегателства срещу жени навръх Нова година в германския град Кьолн, предаде ДПА.

Според обвинението подсъдимият бил част от група от 10 мъже, които обградили, опипвали и обрали жена на централната жп гара в новогодишната нощ.

Алжирецът отрича всички обвинения. Неговият 23-годишен брат е обвинен в грабеж по същия случай.

Масовите сексуални посегателства, които според мнозинството от жертвите били дело на мъже от северноафрикански и арабски произход, нагнетиха допълнително напрежението в Германия след безконтролния наплив на около един милион мигранти през 2015 г.

След нападенията в новогодишната нощ в полицията са постъпили около 1170 жалби. Над 490 от тях са били свързани със сексуални престъпления - от тормоз до изнасилване.

До момента след инцидентите в Кьолн са осъдени девет души, главно за кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Какъв съд?! Направо присъда ама докато не дойде канцлер от австрия нема оправия в немско!

10

анон

преди 7 години

да, както че и нощта в Кьолн беше поръчана от бялата раса. бедните го изкупват заради богатите, които "не си вадят очите" един другиму. не знам защо им се позволява на определени категории хора да се пробутват като "неподлежащи на наказание", това е нелогично и вредно за всички. ама е свързано с фамилиен гефюртес унтернемен и с това, че на частни лица им се позволи да заграбят повече пари отколкото интелигентността им позволява да носят - и тука и там. няма ненаказуеми

9

Жужа

преди 7 години

Трябва да бъде въдворен в лагер обитаван само от мъже и да работи за да заслужи препитанието си.

fallback