Снимка: Reuters, архив
fallback

Билбордове в чест на съветския диктатор Йосиф Сталин се появиха в третия по големина град в Русия преди 9 май, когато руснаците честват победата си над нацистка Германия във Втората световна война, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Местният клон на Комунистическата партия на Руската федерация в Новосибирск заяви, че е сложил преди Деня на победата десетки плакати, отбелязващи заслугите на Сталин като главнокомандващ на съветските сили, разгромили нацистите. Според партията военните ветерани са доволни, че тя "възстановява историческата справедливост".

По оценка на изследователи по времето на Сталин при политически чистки са били екзекутирани над 1 милион души. Още милиони хора са загинали в затворническите лагери или при масов глад и депортиране.

Сега обаче все повече руснаци се възхищават на Сталин като на силен лидер, извел страната им до победа и устоял срещу Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

бий да те уважават

преди 7 години

още им държи влага от мустакатия Грузинец Сталин

200

Анонимен

преди 7 години

тази носталгия към сатрапа сталин който е изтребил милиони руснаци за пореден път показва че от тази измислина нация нищо не става

199

BURZUM

преди 7 години

Паметта на хората е къса ,а глупостта винаги е в повече...

fallback