Снимка: Булфото, архив
fallback

България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Магреба, Гърция и Турция. Това съобщават местни медии, като се позовават на данни от фирмите за туристически резервации.

Нашата страна представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските цени.

Белгийците, които избират България, са същите, които досега са купували почивки в Тунис.

Отбелязва се, че тази година се наблюдава значителен отлив на белгийски туристи от Турция заради "деликатното положение" там, от Гърция - заради мигрантите, от Египет и Тунис - заради съветите на белгийските власти.

Единствено Мароко от държавите от Магреба се предлага от белгийските туристически фирми, доколкото белгийското външно министерство не е призовало да не се пътува там.

Белгийските туристи се завръщат на пазарите в Италия, Испания и Португалия, мнозина са решили да почиват с каравана по бреговете на Франция.

Някои от туристите заменят провалените почивки в Северна Африка с пътувания до Япония и Индия, отбелязват туроператорите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

Що ли не вярвам?Тези хора или не са белгийци или просто са измамени.При нивото на обслужване,кражбите и високите цени,които веднага нашите пишман хотелиери ще сложат просто не виждам как някой ще се излъже да дойде.

35

Гай Баньо Ориджинал

преди 7 години

Приемат се само европейки без мъжете и гаджетата.И да са хетеро!

34

Анонимен

преди 7 години

Чуха , че ще има рускини или безплатни *** демек и се юрнаха.

fallback