Снимка: архив Reuters
fallback

Бразилският президент Дилма Русеф не възнамерява да се оттегля от власт независимо от опитите за импийчмънт срещу нея, заяви самата тя в интервю за телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

В Бразилия, както и в САЩ, не трябва да се обявява импийчмънт само заради ниската популярност на президента, тъй като тя циклично се променя, заяви Русеф. Тя отбеляза, че ако това се случваше в европейските държави, техните ръководители щяха да си имат сериозни проблеми.

Ако беше иначе, всички президенти, всички премиери в Европа, които се сблъскват с това, че безработицата е достигнала 20 процента, неизбежно щяха да бъдат принудени да се оттеглят в резултат на импийчмънт, понеже популярността им е спаднала значително, поясни тя.

На журналистически въпрос ще остане ли на президентския пост въпреки опитите за отстраняването й, Русеф отговори, че ще се бори не просто за оставане на поста, а за да отстоява демократичния принцип, на който се подчинява политическият живот в Бразилия. Президентката подчерта, че много от политиците, които искат нейния импийчмънт, са били обвинени в корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

П.Петров

преди 8 години

Истински комунист ! Кръв се.ре, власт не дава !

10

Българин

преди 8 години

Че кой българин се отказва от властта?!?

9

Анонимен

преди 8 години

Личи си че във вените и тече българска кръв!

fallback