Снимка: БТА
fallback

Седмият конгрес на Корейската трудова партия ще се състои в Пхенян на 6 май, обяви севернокорейската информационна агенция КЦТА, позовавайки се на решение на Политбюро на Централния комитета на КТП.

Това ще бъде първият конгрес на КТП за последните 36 години, отбелязват агенциите.

В решението се посочва, че в навечерието на форума успешно са се провели провинциалните отчетно-изборни конференции на партията. На всеки от тях за делегат на конгреса "беше избран уважаемият другар Ким Чен Ун, превърнал КТП във велика партия на основата на принципите на кимирсенизма и кимчениризма", предаде ТАСС.

Дневният ред на форума не се уточнява. Експерти предполагат, че делегатите ще съсредоточат вниманието си на мерките за укрепване на отбранителната способност на страната и решаването на икономическите проблеми в условията на международните санкции срещу Пхенян в отговор на ракетно-ядрената му програма.

Възможни са и размествания във висшия ешелон на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

П.Петров

преди 8 години

"Възможни са и размествания във висшия ешелон на властта." - Другарят Ким Чен Ун ще си го премести от левия крачол в десния !

13

Анонимен

преди 8 години

За сефте байлардъ.

12

Партиен член

преди 8 години

Да съберем пари за билети на Станишев и Миков, за да отидат на конгреса на корейците. Може и на всички комунисти да им купим билети,та дано се махнат търтеите на държавата ни!

fallback