Снимка: Reuters

Пазарите в Бразилия се покачват с надеждата, че Дилма Русеф ще бъде отстранена. Това каза Джулия Лейчи от Bloomberg, Сао Пауло в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

"Пазарите от доста време не харесват Русеф и можем да видим много сходства със ситуацията при изборите през 2014. Тя имаше много интервенционална политика през първия си мандат. Регулираше цените на енергоносителите, печалбите на монополистите.

Стигаме до момента, в който инвеститорите започват да мислят за това какво следва, каза още Лейчи.

"Бразилия е в голяма политическа криза и сериозна рецесия. За да продължат пазарите да се покачват, инвеститорите искат да видят как ще изглежда новото правителство и до колко ще е способно да изкара Бразилия от икономическата криза".

"Опозицията се опитва да отстрани Дилма Русеф на базата на фискалните маневри, които тя е извършила. Тя е променяла бюджета и е харчила, без одобрението на Конгреса, за да замаскира дупки в бюджета. Защитниците й твърдят, че така са правили всички президенти през последните 30 години. Те правят протести и настояват, че това е преврат. Това би могло да ескалира и да направи държавата по-нестабилна".

Повече може да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase