Снимка: Reuters, архив
fallback

Американски военен разузнавателен самолет е бил прехванат "опасно и непрофесионално" от руски изтребител Су-27 по време на рутинен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи Пентагонът.

Това е вторият подобен инцидент за седмицата.

Инцидентът станал в четвъртък и, по информация на говорителката на Пентагона Лора Сийл, американският "Боинг RC-135" нито за момент не е преминал на руска територия.

"Тези прехващания във въздуха са опасни и непрофесионални и могат да доведат до тежки наранявания на екипажите и пилотите от двете страни", каза Сийл.

Тя отбеляза, че подобни инциденти могат само да доведат до ескалация на напрежението между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

354

Боби

преди 8 години

До Odysseus 579В Прибалтика реално 50% от населението се е изнесло да бачка на запад. Политически както и в Украйна се само изолират от най-големия си пазар. Стига се до абсурда да ползват LNG който е многократно по-скъп от Руския газ. Само защото не искат да ползват руските железници цената за превоз на 1 тон е приблизително два пъти по-висока от колкото предлагат рашките ...Политиката обезлюди Прибалтика и унищожи икономиката. А прибалтика беше центъра на електрониката на СССР

353

Odysseus

преди 8 години

578 в какво се състои трагичният ти опит,а за Прибалтийските Републики да не говорим , само НАТО ги спасява от мераците на Путин , поне за сега

352

Боби

преди 8 години

До Odysseus 576След трагичния опит на нас с Румъния и прибалтийските страни няма да го направят. В момента тези страни не са цел на ядрената триада на Русия. Но ние сме заради ком центъра край Варна и т.н. бази.

fallback