Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Нито един арест след 27-часовото претърсване в "Мосак Фонсека". Властите в Панама не успяха да намерят доказателства за злоупотреби в адвокатската кантора. В същото време пред сградата на кантората се проведе протест срещу корупцията.

Панамският прокурор срещу организираната престъпност заяви, че следствените действия на службите срещу централата на фирмата, разположена в бизнес квартала в Панама, са започнали във вторник на базата на нова медийна информация за офшорен бизнес и случаи, свързани с богати клиенти по света.

Той поясни, че разследването е възпрепятствано от факта, че фирмата държи повечето от архивите си в дигитален формат в повече от 100 сървъра, а не на хартия.

"В момента нямаме никакво убедително доказателство, позволяващо ни да приемем някакво решение” срещу "Мосак Фонсека". По-късно ще вземем решение на базата на събраната от нас информация, каза Хавиер Карабало, прокурор.

"Вярваме, че прокурорите ще си свършат работата и ще се преборят с корупцията. Всичко това, което се случи, е много унизително за страната ни и Панама не изглежда добре в очите на целия свят заради скандала", смята протестиращ.

Основателите на кантората, Рамон Фонсека и Юрген Мосак, твърдят, че не са направили нищо незаконно. Те подчертават, че офшорните компании сами по себе си не са незаконни и че не са отговорни за действията на клиентите им.

Разкритията доведоха до предприемане на разследвания в редица държави по света.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback