Снимка: Reuters

Протестът в Македония ескалира, протестиращите нахлуха в кабинета на президента Георге Иванов и го опостушиха. Това съобщи телевизия "Телма", цитирана от "Фокус".

Според телевизията през прозореца са изхвърлени мебели и документи. На много места се виждат да горят купчини от документи и счупени шкафове. Демонстрантите скандират "Превзехме крепостта" предава "Телма".

По-рано хилядите протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията пред македонския парламент и опитаха да пробият кордона на униформените.

За втори пореден ден македонците са на улицата срещу решението на президента Георге Иванов да се прекратят разследванията срещу политици от страната.

Протестиращите замерят полицаите с консервени кутии и пластмасови бутилки с вода, предаде македонското електронно издание "Нова ТВ".

Демонстрантите вървяха по улиците с високо вдигнати ръце и скандираха "Кого защитавате?". Ситуацията се променяше постоянно, а протестът стана масов.

Някои от електронните издания в Македония съобщават за няколко ранени по време на опита за пробив на полицейския кордон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase